Μουσική , Music News

Eurovision 2025: Η Ζυρίχη διεκδικεί την διοργάνωση και αποκαλύπτει λεπτομέρειες του φακέλου της

Η πόλη της Ελβετίας που φιγουράρει ως το φαβορί που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2024

Η πόλη της Ζυρίχης υπέβαλλε και επισήμως αίτηση για να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2025. Η Ζυρίχη έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας και έχει την κατάλληλη υποδομή και ελκυστικούς χώρους: το Hallenstadion με την εμπορική έκθεση, το Landiwiese στη λίμνη Ζυρίχη και το Συνεδριακό Κέντρο. Η όλη προσπάθεια θα χρηματοδοτηθεί και από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, με 20 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Η Eurovision προσφέρει στην πόλη της Ζυρίχης την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως μια κοσμοπολίτικη πολιτιστική πόλη και ένας ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός. «Ζυρίχη και Eurovision: ταιριάζουν τέλεια. Η Ζυρίχη είναι εξίσου πολύχρωμη, εξίσου ζωηρή, εξίσου ποικιλόμορφη. Μπορούμε και θέλουμε να διαχειριστούμε αυτό το μεγάλο έργο», λέει η δήμαρχος Corine Mauch.

Με το αεροδρόμιο της Ζυρίχης και τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης, η πόλη είναι καλά συνδεδεμένη τόσο για διεθνείς επισκέπτες όσο και για επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελβετίας.

Οι λεπτομέρειες της υποψηφιότητάς της

Η Ζυρίχη έχει μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων. Με το Hallenstadion, η πόλη της Ζυρίχης προσφέρει την κατάλληλη υποδομή για τον διαγωνισμό. Ως η μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων στην Ελβετία, το Hallenstadion έχει περίπου 15.000 θέσεις και, μαζί με την άμεσα γειτονική Εμπορική Έκθεση της Ζυρίχης, έχει αρκετό χώρο για τον χώρο που απαιτείται.

Εκτός από τις ζωντανές εμφανίσεις στο Hallenstadion, στο «Eurovision Village» πραγματοποιούνται διάφορες συναυλίες, δημόσιες προβολές και δημόσιες εκδηλώσεις. Για το «Χωριό της Eurovision», η πόλη της Ζυρίχης έχει μια πλατεία κοντά στο κέντρο, το Landiwiese, ακριβώς στις όχθες της λίμνης της Ζυρίχης. Το Συνεδριακό Κέντρο της Ζυρίχης σχεδιάζεται να είναι η τρίτη επίσημη τοποθεσία της Eurovision στην πόλη της Ζυρίχης. Για παράδειγμα, το «EuroClub» μπορεί να φιλοξενηθεί εκεί.

Ως συνεισφορά στο συνολικό κόστος του σχεδιασμού και της υλοποίησης του ESC, το δημοτικό συμβούλιο υποβάλλει αίτηση στο τοπικό συμβούλιο για επιχορήγηση 20 εκατομμυρίων φράγκων. Το δάνειο υπόκειται στον όρο ότι η σύμβαση από την SRG και την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφωνίας (EBU) πηγαίνει στην πόλη της Ζυρίχης.

Η Ζυρίχη φαντάζει το φαβορί για να φιλοξενήσει την Eurovision 2025, τον ερχόμενο Μάιο. Τρεις όμως ακόμη πόλεις διεκδικούν την διοργάνωση. Η Γενεύη, η Βασιλεία και η Βέρνη. Η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close